Articole

Alergarea Stăruitoare: luna Septembrie

Suntem îngrijorați de oameni care au nevoie de Dumnezeu și de ajutorul copiilor Lui Dumnezeu, oameni care trăiesc în condiții greu de imaginat pentru noi. Printre ei și o familie cu 7 copii din satul Corocăiești care trăiesc la limita existenței, într-o casă gata să se dărâme, fără apa și minimele condiții de igienă.

S-a dorit  construirea unei case în care familia să se poată muta și astfel în luna iunie a acestui an cu entuziasmul tinerilor ostași de la Corocăiești și cu ajutorul Domnului s-a săpat fundația. S-a muncit toată vara , Domnul dăruindu-ne tineri jertfitori care și-au petrecut vacanța de vara acolo. Am retrăit bucuria pe care o simțisem în copilăria mea când cu mic cu mare frații dădeau ajutor celui care își construia o casă sau participau acolo unde se ridica o casă de adunare.

Mulțumim Domnului pentru frații care au fost acolo zi de zi dar și pentru cei care au venit din străinătate pentru mica lor vacanță de vară și au muncit cu toată dragostea zile la rând. De asemenea ajutorul surorilor tinere, de la Oastea Domnului, care au gătit zilnic cele necesare pentru hrană  a fost de un real folos făcând ca lucrarea să meargă din plin, astfel ne-am simțit împreuna părtași la munca Domnului.

Acum casa are acoperiș și geamuri, iar în interior este aproape gata pentru văruit. Cu bucurie și recunoștință mulțumim Domnului care a deschis inima fraților ostași pentru a lua parte dar si oamenilor care sunt din afara Oastei Domnului care din bunătate și milă au înțeles nevoia familiei în cauză și au făcut donații în bani sau materiale de construcție făcând posibil continuarea lucrărilor fără întrerupere.

Ȋn asentiment cu gândul fraților din Corocăiești, a fost și asociația nonguvernamentală Habitat for Humanity. Din anul 1976, de când a fost înființată, scopul asociației este construirea, renovarea și reabilitarea de case în care oamenii fără adăpost, sau care și-au pierdut locuința, să poată locui decent. Astfel că, în perioada 4-9 septembrie, pe șantierul din Rădăuti au fost ridicate 15 case, pentru 15 familii, cu 300 voluntari și cu sprijinul a diverși sponsori ori donatori. Una din case, ai cărei beneficiar este familia Nechita, a fost ridicată cu ajutorul voluntarilor din Oastea Domnului. Ȋn fiecare zi, frații ostași au lucrat cu drag și entuziasm la tot ce a fost nevoie, casa fiind ridicată, izolată atât pereții cât și acoperișul și echipată cu instalațiile electrice. A fost o experiență folositoare , în care am învățat să lucram ca o echipă, să dăruim și am putut fi o mărturie pentru familia Nechita, a cărei recunoștință și bucurie nu puteau fi exprimate în cuvinte.

Pe lângă bucuriile acestea am mai avut în luna septembrie și bucuriile nunților din zona noastră dar și a întâlnirilor mai restrânse, o astfel de întâlnire având loc la Gura Humorului în data de  14 septembrie când fratele Alex Sofronea  a invitat frații la o seară de cântare și părtășie frățească, într-un oraș unde nu există o adunare a Oastei Domnului. S-a petrecut un timp frumos  împreuna, cu cântare și poezie, fiecare plecând, din locul acela, cu bucurie în suflet.

De asemenea în această frumoasă lună de toamnă am trăit o minunată adunare la Piatra Șoimului. Frații tineri de la Corocăiești au fost invitați la o adunare de școală biblică și astfel pe   21 septembrie am petrecut clipe cerești cu roade bogate, sora Cristina A. predându-se  Domnului printr-un legământ fierbinte în urma acestei întâlniri.

Mulțumim  Bunului nostru Dumnezeu și Mântuitor de toate și Îl rugăm să ne ajute pe fiecare în lupta zilnică pe care o avem de purtat.

AMIN!

Articol realizat de: Violeta Fasolă și Manuela Ghicajanu