Ce este Oastea Domnului?

Oastea Domnului este o inspirație și o creație spirituală care a venit pe de-a-ntregul de la Domnul de sus.

Oastea Domnului este, de la începutul ei, o minune… Un voluntariat cu luptători voluntari în toate părțile țării… Este aflarea și vestirea lui Iisus cel Răstignit.

În Oastea Domnului, totul este revărsarea Duhului Sfânt. Ea este o mișcare pronunțat duhovnicească. Oastea Domnului a ieșit din suflarea Duhului Sfânt și va trai numai pana când va sta sub aceasta suflare.

În creația aceasta, Domnul a folosit un vas slab, a pus trâmbița în gura unui umil preot care a chemat sub steagul Domnului pe toți cei care, de bunăvoie, s-au hotărât să intre într-un război duhovnicesc. Inițiativa acestei mișcări este, așadar, pe de-a-ntregul, a Domnului. Cu nimeni n-am avut absolut nici o consfătuire și nici o înțelegere cu privire la aceasta mișcare. și de la nimeni n-am avut absolut nici un fel de încredințare specială pentru înființarea ei.

N-a avut aceasta lucrare nici fonduri nici subvenții. Dar a avut revărsarea Duhului Sfânt. N-am avut decât darul lui Dumnezeu și destul ne-a fost noua acest dar (2 Cor. 12, 9).

Oastea Domnului este o mărturie despre cum lucrează și azi în lume darul lui Dumnezeu, folosind vase umile și slabe.

pr. Iosif Trifa, din Ce este Oastea Domnului

 mai multe pe oasteadomnului.info