Voluntariat

Proiect – Casa Bunului Samaritean

O familie numeroasă din Județul Suceava se luptă pentru supraviețuire în fiecare zi. 9 suflete din satul Corocăiești trăiesc de pe o zi pe alta, în condiții greu de imaginat pentru România anului 2016. Sunt copii care nu știu ce înseamnă o viață normală, în care jucăriile, dulciurile și căldura unui cămin primitor ar trebui să reprezinte ceva obișnuit. Ei își duc traiul, împreună cu părinții într-o singură cameră de 3/4 metri pătrați, într-o casă veche care stă să se dărâme din clipă în clipă și care nici măcar nu le aparține. Printre crăpăturile pereților de lut, suflă vântul, care face ca fiecare zi să reprezinte o provocare pentru cei 9 membri ai familiei Padure.

Singura lor sursă de venit este alocația copiilor, iar banii pe care tatăl îi mai câștigă cu ziua prin sat, abia dacă ajung pentru mâncare și pentru mersul la școală al micuților.
Împovărați de sărăcia lucie care îi apasă, părinții parcă nu mai văd nici o speranță pentru ziua de mâine, însă cei 7 copilași frumoși pe care îi au, le dau putere să meragă mai departe.
Impresionați de condițiile inumane în care își duc traiul, am decis să oferim acestei familii șansa unei vieți normale. Dorim să le construim o casă nouă, în care să se poată bucura cu adevărat de momentele copilăriei. Facem un apel și la voi, cei care puteți, să întindem o mână de ajutor pentru construcția noii locuințe.

Cei care doresc să sprijine familia Padure, o pot face prin intermediul platformei on-line ori direct în contul Asociatiei Samaritenul Milostiv deschis la Banca Transilvania: RO56 BTRL RONC RT02 7612 0401

Mai multe detalii pe: fiisamaritean.ro