Voluntariat

Voluntari Habitat – Case pentru familii nevoiașe (Rădăuți)

„Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.” (Matei 25:34 – 36)

… și lista ar putea continua cu împlinirea atâtor nevoi ale semenilor noștri.
Spre exemplu, sunt multe familii nevoiașe care nu își pot permite o locuință și care în prezent locuiesc în condiții inumane. Ce-ar fi să construim noi una așa cum făceau înaintașii prin acele „clăci” când, în câteva zile, ridicau o căsuță pentru un semen de al lor?!
Avem această oportunitate implicându-ne într-un proiect inițiat de Habitat pentru Umanitate Rădăuți și Bunul Samaritean Beiuș, proiect coordonat de fratele nostru Adrian Ciorna care are o vastă experiență în acest domeniu și o bună reputație.
În urma unei anchete sociale responsabile, au fost identificate 15 familii din Rădăuți care vor fi beneficiarele proiectului. Șantierul este deja deschis și este mare nevoie de resurse financiare, materiale și umane. Sunt unele firme și unele comunități care și-au propus să construiască singuri câte o casă. Încercăm să visăm că una sau două din cele 15 case vor fi construite de membrii Oastei Domnului. De ce nu?!

Ar fi nevoie de 25 de voluntari care în cinci zile (4-8 septembrie), coordonați de specialiști, ar putea ridica o casă. Nu e greu! Tinerii Oastei Domnului și câțiva frați au mai participat la un asemenea proiect în 2007. A fost minunat când, printre sute de voluntari din întreaga lume, au răsunat cântările noastre și am putut da o bună mărturie! La finalul săptămânii de voluntariat de atunci, s-au înmânat cheile familiei beneficiare împreună cu o bilblie și s-a făcut o rugăciune înlăcrimată. După îmbrățișările frățești, am cântat până la apusul soarelui. Bucuria a fost de nedescris.

HAIDEȚI SĂ ZIDIM ÎMPREUNĂ O CASĂ!

Și beneficiile noastre ar fi destule:
– Învățăm să ne pese de nevoile altora
– Acumulăm experiență în lucrurile mici din construcții care ne vor fi de folos în viitor
– CV-ul nostru se va îmbogăți
– Vom da o bună mărturie de creștini autentici
– Vom învăța să lucrăm în echipă
– Vom învăța să visăm la proiecte mai mari pentru semenii noștri
– Cel mai probabil, dacă vom stărui în astfel de acțiuni, nădăjduim că ni se va spune cândva: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.”

Pentru informații tehnice, pentru istoricul proiectului, pentru alte detalii, vizitați paginile organizațiilor:
www.habitatradauti.ro și www.goodsamaritan.ro

Dacă doriți să sprijiniți o familie în nevoie și financiar ați putea face o donație sigură on-line, cu card de debit, folosind acest link: http://habitatradauti.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=4276

Pentru buna organizare și comunicare vom iniția un grup închis pe facebook intitulat „Ostașii Domnului construiesc o casă” (https://www.facebook.com/groups/108503756493200/). Vă rugăm să vă înscrieți!

Doamne, ajută-ne!